Over OBM Solutions, over ons

Joost Kerkhofs

OBM Solutions zag op 26 september 2013 het levenslicht. Het is opgericht door Joost Kerkhofs, die sinds 2009 ervaring heeft met OBM en prestatieverbetering in organisaties vanuit zijn training- en adviesbureau Neotopia . Het bedrijf laat zich al jaren succesvol bijstaan door Vicspace, onder leiding van Victor van Rijn.

Het bedrijf is ontstaan vanuit de behoefte diverse OBM-professionals en OBM-opleiders, dat deze wetenschappelijke methodiek nog beter tot zijn recht zou komen als er ook gebruik zou kunnen worden gemaakt van:

  1. technologische hulpmiddelen om tijd en moeite te besparen om OBM-principes toe te passen in bedrijfskundige interventies
  2. leermiddelen om de kennis over OBM sneller eigen te maken
  3. referentiedata van soortgelijke interventies op geaggregeerd niveau, om deze te kunnen delen als benchmark-informatie

Deze elementen vormen de pijlers van de producten en diensten die OBM Solutions te bieden heeft.

Tot slot staat er ook een sterk netwerk van gecertificeerde OBM-professionals achter dat helpt bij verspreiding en verbetering van de diverse producten en diensten die we bieden.

Visie & Missie

De visie van OBM Solutions is dat de wetenschap van OBM in Nederland en de rest van Europa steeds verder een onderdeel zal worden van de bedrijfsvoering, net als in de VS en Azië. De filosofie en methodologie heeft dezelfde potentie als bijvoorbeeld Agile, DevOps, Lean en/of Six Sigma en sluit hier naadloos op aan. 

Het is niet voor niets dat OBM sinds enkele jaren ook in het hoger en wetenschappelijk onderwijs onderwezen wordt in management- en bedrijfskunde-opleidingen zoals ADRIBA.

De potentie om met OBM prestaties van organisaties te optimaliseren en het beste uit mensen te halen is enorm. Waar het in de praktijk nog aan ontbrak was een partij die de kracht van OBM kon ondersteunen in technische zin. Veel OBM-professionals onderkennen het gebrek aan ‘tools of the trade’ en referentiedata. Dit gat helpt OBM Solutions te vullen met een uniek concept en netwerkgedachte.

De missie van OBM Solutions is om OBM-professionals te ondersteunen met het best mogelijke gereedschap om van de wereld een betere werkplek te maken.