Historie & Achtergrond

shutterstock_151047038OBM Solutions is een jong bedrijf dat op 26 september 2013 het licht zag. Het is opgericht door Joost Kerkhofs, die jarenlange ervaring heeft met OBM en prestatieverbetering in organisaties vanuit zijn andere onderneming genaamd Neotopia. Hij heeft tevens in het begin van zijn carrière een trackrecord opgebouwd op het snijvlak van business en IT. Het bedrijf is ontstaan vanuit de behoefte van zowel hem als diverse andere OBM-professionals en –opleidingen, dat deze wetenschappelijke methodiek nog beter tot zijn recht zou komen als er ook gebruik zou kunnen worden gemaakt van:

  1. technologische hulpmiddelen om tijd en moeite te besparen om OBM-principes toe te passen in bedrijfskundige interventies;
  2. referentiedata van soortgelijke interventies op geaggregeerd niveau, om deze te kunnen delen als benchmark-informatie.

Deze elementen vormen de pijlers van de producten en diensten die OBM Solutions te bieden heeft.

Tot slot staat er ook een sterk netwerk van gecertificeerde OBM-professionals achter dat helpt bij verspreiding en verbetering van de diverse producten en diensten die we bieden.

Visie & Missie

De visie van OBM Solutions is dat de wetenschap van OBM in Nederland en de rest van Europa steeds verder een onderdeel zal worden van de bedrijfsvoering, net als in de VS en Azië. De filosofie en methodologie heeft dezelfde potentie als bijvoorbeeld Lean of Six Sigma en sluit hier naadloos op aan. shutterstock_111578618Zie bijvoorbeeld blogs van de oprichter van OBM Solutions op www.sixsigma.nl zoals :

“Lean Leiderschapsgedrag: Van Verspilling naar Toegevoegde waarde”

“Bouwen aan een Lean Six Sigma cultuur”

Het is niet voor niets dat OBM sinds enkele jaren ook in het hoger en wetenschappelijk onderwijs onderwezen wordt in management- en bedrijfskunde-opleidingen zoals ADRIBA.

De potentie om met OBM prestaties van organisaties te optimaliseren en het beste uit mensen te halen is enorm. Waar het in de praktijk nog aan ontbrak was een partij die de kracht van OBM kon ondersteunen in technische zin. Veel OBM-professionals onderkennen het gebrek aan ‘tools of the trade’ en referentiedata. Dit gat helpt OBM Solutions te vullen met een uniek concept en netwerkgedachte.

De missie van OBM Solutions is om leidinggevenden en adviseurs te helpen hun werk nóg beter en gemakkelijker uit te kunnen voeren, om zo het optimale rendement uit prestatieverbetering en gedragsverandering in hun organisaties te kunnen halen.